Op 8 december 2018 organiseerden wij een benefietavond ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van Israël en het 35-jarig bestaan van MDA Nederland. De avond stond in het teken van de helden van MDA die altijd en overal klaar staat om levens te redden. Van de jeugdvrijwilligers die vijf weken meedraaien op een ambulance, tot de medics en paramedics voor wie het de dagelijkse praktijk is om op de ambulance te werken of een meldkamer te coördineren.

Een aantal van hen was  aanwezig op de avond om hun ervaringen te delen en te vertellen over het belangrijke werk dat MDA in Israël doet. Ook vanuit Nederland waren er diverse sprekers die vertelden over hun connectie, respectievelijk samenwerking met MDA, zoals de plaatsvervangend ambassadeur van Israël, Hilah Stern, schrijver Leon de Winter en Marieke van Schaik, de directeur van het Nederlands Rode Kruis.

De opbrengsten van de avond  gaan volledig naar het financieren van een Mobile Intensive Care Unit (MICU). Deze geavanceerde ambulance is toegerust om patiënten alle noodzakelijke medische noodhulp te geven tijdens de spoedrit naar het ziekenhuis.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde avond (zie video en foto’s) en zijn trots dat het mede dankzij de gulle giften van een aantal stichtingen gelukt is om voldoende geld op te halen voor de MICU die in mei van dit jaar (2019) in gebruik zal worden genomen.