Stage op een ambulance

Magen David Adom biedt in Israël jongeren (18 tot 25 jaar) van buiten Israël de kans 7 weken stage te lopen op een ambulance. Het programma is vernoemd naar de MDA-vrijwilliger en initiatiefnemer Yochai Porat (z’l). Dit programma geeft jongeren een kans om de Israëlische samenleving van heel dichtbij mee te maken en te leren kennen. Daarnaast worden vriendschappen met vrijwilligers van over de hele wereld en met ambulance personeel zelf gesloten.

Het programma bestaat uit twee delen:

MDA Jeugdvrijwilligers
  • Het eerste deel is een intensieve ‘First Aid’ cursus van 10 dagen in Jeruzalem. Dit wordt afgesloten met een examen. De cursus wordt in het Engels gegeven en is voor iedereen verplicht. Ook voor vrijwilligers met een Eerste Hulp diploma, studenten medicijnen of verpleegkundige.

  • Het tweede deel is het daadwerkelijk meedraaien op een ambulance. De vrijwilliger zet zich in voor een periode van 5 weken fulltime op de ambulance. De vrijwilliger loopt met een gediplomeerde ambulance-verpleegkundige mee en volgt diens instructies.

Voorwaarden

Vanwege de intensiteit van het programma wordt goed gekeken voor wie het geschikt is. Er wordt een uitgebreide screening en intake gedaan, zowel in Nederland als in Israël. Een hepatitis B vaccinatie is verplicht en de Titer moet zijn bepaald voor vertrek.

Wij, MDA Nederland ondersteunen dit programma graag voor onze Nederlandse Jeugdvrijwilligers en nemen de volledige kosten van de ‘First Aid’ opleiding en een deel van de huisvesting voor onze rekening.

De Jeugdvrijwilliger:

  • Zet zich in Israël 100% in

  • Verzorgt voor MDA Nederland content, informatie en foto materiaal dat kan worden geplaats op de website, in de nieuwsbrief en op Facebook

  • Kan indien nodig aangeschreven worden voor hulp bij een promotieactiviteit, zoals lezingen bij huiskamerbijeenkomsten, Hogeschool of Universiteit of aanwezig zijn op een beurs.

Meld je aan

Heb je interesse in het Jeugdvrijwilligersprogramma? Stuur dan een email naar info@mda-nederland.nl, waarin jij je voorstelt en de periode aangeeft wanneer jij je graag wilt gaan inzetten voor dit geweldige programma. Wij nemen doorgaans binnen 1 week, contact met je op.

Wil jij je al direct inschrijven klik dan hier voor het  inschrijfformulier. Let op! Het inschrijven is vrijblijvend en betekent niet dat je moet of mag gaan. Door middel van dit inschrijfformulier krijgen we een duidelijk beeld van je achtergrond en motivatie en dat kan de afwikkeling van de aanvraag versnellen.

Ervaringen van andere Jeugdvrijwilligers zijn hier te lezen.

Vrijwilligers MDA